MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 29
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...

Wyborny obiad według Magdy Gessler! Oto 25 pysznych przepisów. Którą z pozycji wybierzesz?

Zupa meksykańska

Składniki:
-szponder wołowy
-świeże pomidory
-papryka czerwona
-fasola czerwona konserwowa
-kukurydza konserwowa
-pieprz cytrynowy
-sól
-papryka mielona słodka i chilli
-liść laurowy
-ziele angielskie

Sposób przygotowania:
Szponder wołowy zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, gotować, aż powstanie rosół. Ugotowane mięso zmielić, doprawić, uformować z niego klopsiki.

Część rosołu odlać, dodać do niego świeże pomidory, zblendować na gładką masę. Dodać ją do gotującego się rosołu, wrzucić klopsiki.

Na patelni rozpuścić smalec, wsypać paprykę mieloną, podsmażyć chwilę. Dolać chochelkę rosołu, wymieszać, dodać do całości.

Paprykę umyć pokroić na piórka, przysmażyć na oleju lub smalcu, dodać do zupy. Fasolę i kukurydze odcedzić, przepłukać i też dodać do zupy meksykańskiej. Całość dopraw do smaku. Gotuj jeszcze chwilę.

Zobacz również

Poznajecie te dzieciaki? Tak wyglądały gwiazdy polskiego sportu przed laty [WIDEO]

Poznajecie te dzieciaki? Tak wyglądały gwiazdy polskiego sportu przed laty [WIDEO]

Norbert Wronka wygrywa konkurs "Debiuty" w Opolu

Norbert Wronka wygrywa konkurs "Debiuty" w Opolu

Polecamy

Puszysty omlet na maślance. Zrobisz go na słodko i na słono. Niebo w gębie!

Puszysty omlet na maślance. Zrobisz go na słodko i na słono. Niebo w gębie!

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Osobowość Roku 2023. Sprawdź nominowanych uczestników!

NASZA AKCJA
Osobowość Roku 2023. Sprawdź nominowanych uczestników!