3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Poszukiwani dilerzy narkotyków z woj. śląskiego. Rozpoznajesz kogoś?

Poszukiwani dilerzy narkotyków z woj. śląskiego. Rozpoznajesz kogoś?

Jak wyglądały letnie "stylówki" w regionie? Oto uliczna moda w woj. śląskim

Jak wyglądały letnie "stylówki" w regionie? Oto uliczna moda w woj. śląskim

Polecamy

Wegetarianie zdrowsi metabolicznie od jedzących mięso

Wegetarianie zdrowsi metabolicznie od jedzących mięso

Wpadka młodej czeladzianki z narkotykami

Wpadka młodej czeladzianki z narkotykami

Życie młodych mam bez retuszu, czyli cienie i blaski macierzyństwa

Życie młodych mam bez retuszu, czyli cienie i blaski macierzyństwa

Dodaj ogłoszenie