Nie musicie mieć talentu Roberta Makłowicza, ani wyobraźni Pascala, aby przygotować pyszną,
łatwą w przyrządzeniu potrawę.
Ja ją uwielbiam i zapewniam - po takiej kolacji urośniecie w oczach swoich pań.
Ta potrawa to kawałki kurczaka z selerem naciowym, suszonymi morelami i orzeszkami, podlana białym winem.
Potrzebujecie : 300 g piersi kurczaka, mąkę kukurydzianą (2 łyżki stołowe), 5-6 łodyg selera, garść orzeszków, 5-6 suszonych moreli, olej, 20 g masła. Do tego butelka białego, wytrawnego wina- trochę do podlania, reszta do kieliszków:)
Podajemy z ugotowanym ryżem
Smacznego:)
Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?